tirsdag den 29. april 2014

Hjem i sommerklæder #2



Velkommen tilbage til haven i Ølstykke!
Her er så terressen, hvor vi oftest giller og spiser. Her er terressen under åben himmel. Det er faktisk en lille gårdhave mellem vores hus og farfar Erlings hus -  Farfar Erling er min svigerfar. Vi kalder ham farfar Erling, selv om han jo teknisk set ikke er farfar endnu. Kun til vores hunde - men det er jo temmelig nørdet...

Jeg har udenfor vores køkkendør lavet et lille krydderurtebed. I år er der purløg, kruspersille, bredbladet persille, oregano, timian, løvstikke, citronmelisse og koriander. Det bliver skønt når det gror til. 

Vi fik også plantet en masse krukker til i påsken, så det begynder at ligne sommer på terresserne.  







søndag den 27. april 2014

Hjem i sommerklæder #1

























Vi brugte blandt andet påsken på at give vores hjem sommertøj på. Vi satte havemøbler frem, plantede krukker og inviede både bålsted og grill. Jeg tænkte, at det var en god anledning til at invitere jer lidt indenfor - eller udenfor om man vil.

Vi har to terresser og en stor have, så I får det lidt i etapper. Den terresse jeg vil vise jer her, har voldt os en del hovedbrud. Det er en ret lukket og overdækket terresse, og den er temmelig stor, så vi har i de tre somre vi har haft den tænkt en del over, hvordan man gør den hyggelig og hvordan man får den brugt.

Det kan være svært at se på disse billeder, men den er ret dyb. I øjeblikket gør vi os nogle tanker om, at lave en sofa/daybed agtig ting af Europa paller med en skummadras og nogle puder i det ene hjørne. Idag bliver dette bare brugt til opbevaring - så det har undveget kameralinsen. Det ville være fint at kunne slænge sig der i både regn og sol.

Denne terresse ligger ikke lige op ad køkkenet, så det er ikke det oplagte spisested - men omvendt er den rigtig god i ydersæsonen fordi man er mere beskyttet her.

På billedet ovenfor kan I øvrigt se min svigerfars hus. Vi bor her sammen, så han har sit hus og sin terresse derovre.






De sidste billeder her er af vores gamle kakkelovn. Den var i huset, da vi flyttede ind, men vi har erstattet den med en mere moderne brændeovn. Den er dog meget fin, så nu bliver det en stor lysestage på terressen. 

Hvis nogen af jer har erfaringer med at bygge loungemøbler af paller, må I meget gerne dele!


fredag den 25. april 2014

Blommechutney




Jeg har lavet blommechutney idag på min sidste fridag. 

Vi får nogle gange noget frugt, som ikke bliver spist på Mortens arbejde. En del bliver spist, en del bliver presset til juice og blommerne her har jeg lavet blommerne til chutney. Jeg har brugt Meyers opskrift fra bogen Almanak. 

Jeg elsker, når jeg har tid til at stå i køkkenet og lave nogle gode ting fra bunden. Det at bruge gode og sunde råvarer gør mig glad. Og når man så kan få alle tingene brugt i stedet for at smide det ud, så er det bare dejligt. 



onsdag den 23. april 2014

Lille sweat




























Vores venners dreng Oliver er blevet 4 år. Det er altså sært med de unger. Man kan virkelig se på dem, hvor hurtigt tiden går. Jeg synes ikke det er længe siden han kom til verden! Men nu er han en rigtig stor dreng, som er alt for stor til bloomers og derfor skulle han have noget andet i fødselsdagsgave end Samai Hugo, som vi fejrede i påsken også. 

Oliver har fået en fin sweatshirt med dinoer på skuldrene. 

Hvor er det i øvrigt fedt, at det er lyst og lunt, så man kan tage billeder udenfor!


mandag den 21. april 2014

Adoption - Umfufu #8

Landevalg
Det næste skridt for os var, at vi skulle vælge, hvor vi ville adoptere fra. Man skal vælge ét land. Man kan ikke stå på flere ventelister. Det var naturligt for os, at vi ville adoptere fra et asiatisk land, således at barnet ligner Morten (det er ikke muligt ved udenlandsk adoption at adoptere børn, som ser vestlige ud, og dermed ligner mig.). I starten af processen talte vi for sjov om, hvor sjove vores familiebilleder ville se ud, hvis det var et sort barn. Dette gjorde også, at vores barn hedder ”Umfufu”, når vi taler om ham. Andres hedder Trold, Lillen eller Baby – vores hedder Umfufu.
De forskellige lande, man kan adoptere fra, stiller forskellige krav til adoptanter. Det kan være alt fra religion til hvor længe man har været gift.

Da vi var til møde hos Danadopt gik det op for os, at Korea passede os rigtig godt. Det synes jeg var helt ideelt, og det bedste, der kunne ske. Korea er et velfungerende land med god infrastruktur og velstand. Dette gør, at børnene bliver tilset af dygtige læger, og at de bor hos plejemødre og ikke på børnehjem. Børnene bliver typisk bortadopteret fordi deres mor er enlig. Det er stadig et stort tabu i Korea at være enlig mor, og det er socialt meget svært. Derfor bortadopterer en den enlige møde deres børn. Et af disse børn hedder Umfufu og skal bo i Ølstykke.

lørdag den 19. april 2014

DIY navneplakater






















Jeg er blevet inspireret af bloggen Nu mor med lupus. Hun har fundet et sted, hvor man kan lave sine egne plakater eller billeder med udgangspunkt i en tekst. 

Jeg har leget lidt med navnene på de små fødselsdagsbørn vi har besøgt her i påsken. Det er blevet til de fine billeder du kan se ovenfor. Oliver er den ene og Samai Hugo er den anden. 

Den første er lavet på denne side her og elefanten er lavet her. Begge steder er super lette at arbejde med. Man kan selv skifte figurer, farver og tekster og det koster ingenting! Jeg har bare printet det på almindeligt papir og sat dem i en ramme, som vi alligevel havde. Så har man en fin lille gratis ekstra-gave.  

torsdag den 17. april 2014

Sæt med blomster








































Der er rigtig mange sweatshirt-sæt fremme i øjeblikket, og jeg synes, at de blomstrede er særligt fine. Men som så ofte før tænker jeg - "det kan jeg da lave selv". Da jeg så faldt over det blomstrede jersey stof hos Stofdepotet tænkte jeg, at DER er de rigtige blomster til det.

Jeg har syet et sweatshirt med almindelig grå isoli på ærmer og ryg og så det blomstrede jersey på forsiden. Det var ikke noget problem at sy de to kvaliteter sammen.

Jeg ville gerne have en nederdel til, men jeg var i tvivl om, hvorvidt det var for meget med blomster. Jeg havde dog ikke nok af den grå isoli til en nederdel også. Til gengæld havde jeg en nederdel, fra da jeg syede et lignende sæt i grå uld. Den kan til nød gå til denne sweat shirt også.

Men jeg har alligevel syet en blomstret nederdel. Jeg har syet den som en draperet nederdel. Det er super simpelt og pænt. Jeg ved ikke helt om, jeg har temperament til så mange blomster - men måske til sommer :-). Jeg tror også, at jeg kan bruge nederdelen med en hvid skjorte eller silke t-shirt som overdel.

Mandens kommentar til sweatshirten var - "jeg kan godt se, at det er super smart og at det ligner noget man kunne købe i forretningerne - men jeg forstår ikke rigtig blomsterne...". Det er helt ok skat - og jeg takker for komplimentet!

I øvrigt er det første gang, at I ser billeder af mig på bloggen. I første omgang uden hovede - det er lidt grænseoverskridende, så vi tager det i etapper.

tirsdag den 15. april 2014

Bloomers








































Vi skal til flere børnefødselsdage i påsken, så derfor har jeg haft gang i de små størrelser i symaskinen. Det er ret hyggeligt at sidde med sådan nogle små ting. Man bliver helt skruk!

Til den ene fødselsdag ved jeg, at mor følger med her - så den må I lige vente med. Men lidt bloomers kan I da se. De er super lette at sy, så jeg fik også lige syet til en barselsgave, som skal bruges senere på året.

Stoffet er fra patchwork butikken i Lyngby, der hedder Speich Design.

onsdag den 9. april 2014

Nu med overlocker

Så skete det! Jeg har fået mig en overlocker.
Efter jeg er begyndt hos syning hos Line og har opdaget hvad en overlocker kan gøre, har jeg været solgt. Jeg har ikke fået syet så meget derhjemme, fordi jeg hele tiden har i baghovedet at det bliver så meget pænere med en overlocker.
Jeg lovede mig selv, at når jeg fik solgt min andelslejlighed måtte jeg købe en overlocker. I går var dagen, hvor fortrydelsesfristen for køber udløb - og i går var dagen, hvor jeg kom hjem med min nye overlocker.

Efter råd fra Line og andre på syholdene og i blogland er det blevet til en Bernina 700d. Der er vist ikke ret stor forskel på 800DL og 700d, så det blev den lille model.
Jeg var meget spændt på at komme hjem og tråde den, men det gik forbavsende let. Brugsanvisningen var god og efter ca. 30 minutter var jeg i gang!

Hvilken lykke!


mandag den 7. april 2014

Ups....

Jeg har lige sendt en dejlig bestilling afsted til Stofdepotet. Jeg er et levende bevis på at markedføring via blogs og instagram virker. Jeg faldt over Maria & Margadusens fine kjole her og inden jeg vidste af det, havnede jeg på Stofdepotets hjemmeside.
Jeg endte med en anden silke, som jeg tidligere har kigget lidt på:















Den skal blive til en løs sommerkjole.

Desuden købte jeg det her blomstrede jersey















Jeg tænker, at det skal være forsiden af en sweatshirt, som ellers er grå. Jeg vil også lave en nederdel til. Det er selvfølgelig inspireret af tidens mange "sæt" med nederdel og sweat i samme stof. Jeg er i tvivl om, hvorvidt nederdelen skal være i grå eller om den skal være blomstret. Det må komme an på temperamentet. Måske kan man bare sy begge dele...

Derudover købte jeg en tynd uld med stretch bagside. Jeg tænker, at det også skal være en tynd behagelig kjole til de lidt køligere dage.

søndag den 6. april 2014

Jumpsuit - vist nok ok tilfreds...

Så har jeg haft gang i den buksedragt, som jeg har tænkt lidt på, at jeg gerne ville lave. Den er blevet færdig - og jeg er vist nok tilfreds...
Jeg brugte et mønster fra Stof2000, og det var lidt af en udfordring. Mønstret angiver ikke om det er lavet til fast stof eller til strækstof, så jeg endte med at have klippet et mønster ud, som så noget småt ud. Heldigvis kun i papiret. Så med Lines vejledning klippede jeg stoffet ud lidt større, så min mås også kunne være der. Det hele kom til at passe fint - særligt efter jeg fik taget af længden på overdelen.
Udfordringen med buksedrager er jo, at overdelen skal forbi hofterne, når man tager den på. Når man er sådan en som mig, som har hofter men en smallere overkrop, så kan man godt komme til at ligne et lille kvadrat i sådan en buksedragt...
Jeg har dog syet buksedelen lidt ind, og det syes jeg har hjulpet på det hele. Nu skal jeg bare lige forbi Lines systue og have overlocket de nye syninger i buksebenene. Så tror jeg vi er i mål. Så må jeg flashe den i den virkelige verden og se, hvordan det fungerer.



tirsdag den 1. april 2014

Børnefødselsdage comming up

Det er tikket ind med invitationer til børnefødselsdage her på det sidste, så I påsken skal vi til en 4 års fødselsdag og en 1 års fødselsdag. Og I ved jo godt alle, at det betyder syning af fødselsdagsgaver. Jeg har heldigvis ikke en "jeg skal" tanke (næsten) men jeg vil rigtig gerne. Jeg synes det ser så hyggeligt ud med alle jer, der syer børnetøj, så jeg fanger enhver anledning til at lave lidt ting til børnene i omgangskredsen.

Men hvad skal det mon være? Jeg tror jeg skal have fat i noget af Libertys skønne stof med bilerne, for begge fødselsdagsbørnene er drenge.


Det bliver muligvis til bloomers til den lille fyr. Det kunne også blive til skuldre på en sweatshirt til den store... Men hvem ved, det kan også være, at jeg finder på noget helt andet?
Jeg glæder mig i hvert fald til at jeg skal til syning på torsdag og i gang med det hele. 
På torsdag skal jeg i øvrigt forhåbentlig også sy min buksedragt færdig!